25 Mayıs 2016 Çarşamba

İNOVASYON



İNOVASYON
               Günümüzde bir inivasyon furyası aldı yürümektedir. Literatür olarak gerekli ve doğru bir kavram olmasına ragmen daha yüzeysel ele alınması pek doğru olmuyor . Bu nedenle tüm iş hayatını sadece inovasyona bağlamak doğru olmayacaktır. En az inovasyon kadar önemli olan hatta; inovasyondan daha önemli olan iki temel nokta daha olduğunu düşünüyorum.
1.      FİZİBİTE DEĞERLENDİRMESİ,
2.      FAALİYET GELİŞTİRME,
bu iki strateji inovasyon gereksinimini bir üçüncü plana itmektedir. Firmasal ve kurumsal oluşumların temelinde öncelikli olarak bir faaliyet planlanması ve bunun müşteri ile buluşturulması yatmaktadır.
           Öncelik bir istihdam ortamı olmakla birlikte faaliyetin akademik ve teorik ekip ve ekipmanları oluşturulur. Aslında inivasyon tamda bu oluşumdan sonra başlamaktadır. Kuruluş aşamasında teknolojik yeterlilik genelde yatırımsal olarak planlama ve fizibilite yapan firmaların öneem verdiği öenmli bir unsurdur. Bu tabiki demirbaş kavramı anlamındada kendini kelime olarak da önemli bir hale getirmektedir.
            Gelelim faaliyet kısmına faaliyetin ne olduğu noktasında alınan karar doğrultusunda ki öncelik ise pazar araştırması olamaktadır. Pazar araştırması ne kadar gerçekçi ve doğru kaynaklardan olursa reklam ve tanıtım işlerininiz o kadar etkili ve isabetli olur. Bu da sizin yatırımlarınızın karşılığını en kısa zamanda almanıza fayda sağlar.
           Bu durum noktasında genel yapı olarak zaman verilemez ama sizi ne kadar doğru adımlarla ve nekadar etkili ilerlediğinize bağlı değişiklik göstermektedir. Tabi diğer faktörler de vardır örneğin bir üertim firması olmak gibi.
          Bu durumuda tamamlayabildi isek gelelim geliştirme faaliyetlerini hep aynı reklam hep aynı klişe sloganlar cezbedici ve cazibe kazandırıcı daha doğrusu aynılığın ötesine çıkacak bir bir durumunuz yoksa gelişmemektesinizdir.
         İşte bu başladığınız adımdan bir ötesine geçmek sizin gelişiminize ve bu gelişimi inovasyon ile birlieştirme yeteneğiniz hız kazandırır. Burda yine önemli bir nokta ise tecrübeleriniz ve inovasyon etkileride oldukça hız ve kalite katmakta olacaktır. Bunları doğru kullanabiliyo iseniz ve bu durumu sitikrarlı ve düzenli yürütebiliyo iseniz piyasa etkilerini en hafif şekilde atlatan ekonomi etkilerini tolere edebilen sağlam ve güvenli ayrıca pazar ortamında güven verebilen bir firmasınızdır.
          ve İNANIN BÖYLE BİR FİRMANIN REKABET GÜCÜ OLDUKÇA İYİ ve ETKİLİDİR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder